Zajtrk

Jajčka in špinača iz pečice

Odličen zajtrk – jajčka in špinača iz pečice. Takšne zajtrke bi lahko jedla vsak dan ali pa zagotovo večkrat v tednu. Ker pogrešam zajtrke v centru Ljubljane, si kaj podobnega sedaj privoščimo tudi doma. Ker sem za rojstni dan dobila te luškane litoželezne z deščicami, sem jih morala poskusiti. Seveda pa lahko namesto njih uporabimo tudi drugo posodo, ki je primerna za pečico. 

čas priprave

5 minut

čas peke/kuhe

14 minut/5 minut

število porcij

3

  • 3 jajčka
  • 3 pesti sveže špinače
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • nariban sir

Segrejemo pečico na 200 stopinj.
Operemo in odcedimo špinačo in jo na hitro popečemo na maslu in zdrobljenem česnu. Prilijemo smetano za kuhanje in začinimo.
Špinačo preložimo v ponvice, nanjo ubijemo jajce in posujemo z naribanim sirom.
Pečemo približno 14 minut.