Zajtrk

Bananina ovsena kaša

Bananina ovsena kaša s pečeno banano v medu je zagotovo moja najljubša, pa si ovseno kašo privoščim tudi v kakšni zajtrkovalnici. Pečene banane v medu dajo kaši dodatno sladkobo, seveda pa lahko to izpustite. Tudi jaz ne delam tega vedno. 😉 Po želji bi lahko dodali tudi kakšne oreščke, npr. mandlje. Verjamem, da bi bila bananina ovsena kaša všeč tudi najmlajšim.

* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

2 minuti

čas kuhe

10 minut

število porcij

2

  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica mleka
  • 1/4 skodelice vode
  • 2 banani
  • ščepec cimeta
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1 čajna žlička medu

Ovsene kosmiče, vodo in mleko damo v kozico in na srednji temperaturi počasi zavremo.
V kozico dodamo še 1 banano, ki smo jo zdručkali z vilico.
Med vrenjem počasi mešamo, dokler ne postane gosta kaša.
Medtem narežemo drugo banano na kolobarje in jo na majhni količini kokosovega olja ter medu popečemo v ponvi.
Ko je kaša pripravljena, ji dodamo še pečene koščke banane.