Testo,  Zajtrk

Sladke rolice iz pinjenca

Sladke rolice iz pinjenca so precej podobne našim buhteljnom. Izredno mehke, ravno prav sladke, sredico pa si moramo napolniti sami po peki, saj testo ni primerno za valjanje in marmelade ne moremo dodati pred peko. Lahko bi jih kasneje napolnili s “pištolo”, ki je namenjena brizganju. A jaz sem si dala dela, razrezala rolico in jo premazala s slastno jagodno marmelado. Rolice sem pripravila pred večerjo, tako da sva po večerji uživala še v teh sladkih dobrotah. Ne vzamejo nam veliko časa, če želite, pa jih lahko delate skupaj z vašim malčkom. 🙂 Če slučajno nimate na voljo ali preferirate suhi kvas, ga nadomestite z isto količino kot svežega. Če se boste torej rolic lotili s suhim kvasom, potem pri koraku 5 počakamo 5-10 minut, da nastane zmes malo puhasta in penasta. 

* 1 skodelica = 240 ml

čas priprave

25 minut

čas peke

10 - 15 minut

število porcij

5

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja