Sladice,  Testo

Masleni rogljički

Verjetno sem že govorila o tem, kako nisem velikokrat zadovoljna s svojimi kvašenimi zadevicami, ampak tile masleni rogljički so res noro dobri. Odlično so mi uspeli! Da ne govorim o tem, kako so enostavni za pripravo, hkrati pa tako mehki, da se v ustih kar raztopijo. Pri nas ne moremo počakati, da se popolnoma ohladijo. Recept sem našla na youtube.

čas priprave

20 minut (+90 minut vzhajanje)

čas peke

10 minut

število porcij

8

  • 400 g bele moke
  • 2 čajni žlički suhega kvasa
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1.5 dcl mlačnega mleka
  • 0.5 dcl sončničnega olja
  • 90 g čvrstega jogurta
  • 100 g zamrznjenega masla
  • 1 jajce

V kuhinjskega robota pripravimo moko, sol, sladkor, vanilijev sladkor.
Dodamo še mokre sestavine – jogurt, mleko in olje ter zamesimo v gladko testo.
Pustimo ga vzhajati 45 minut.
Testo razvaljamo v velik krog (lik res ni pomemben) in nanj naribamo maslo, ki smo ga imeli v skrinji ter zrolamo kot palačinko.
Zrolano testo razvaljamo v velik ozek pravokotnik in izrezujemo trikotnike.
Iz njih naredimo rogljičke, jih postavimo na pekač s peki papirjem in premažemo z razžvrkljanim jajcem ter pustimo vzhajati še 45 minut.
Segrejemo pečico na 200 stopinj in rogljičke pečemo približno 10 minut.