Kruh,  Testo

Ajdov kruh s chia semeni

​Na neki spletni strani sem zvohala recept za ajdov kruh z orehi. A veste tistega, ki ga pečejo v Lidlu? Nooo.. izvedela sem, da ga v bistvu pripravijo v Žitu, Lidlova naloga je potem samo, da ga fino zapečejo. Njihov mi je daleč najboljši. Vedno si rečem, da bo itak zdržal še naslednji dan, pa ga vedno zmanjka še isti dan, ker ga kar ješ in ješ. Lahko bi ga jedla tudi samega, ampak s sirčkom, namazom ali rezino salamce se ga tut ne bom branila. 😉 No, in jaz sem ta recept sprobala, ampak ker nisem imela orehov, sem uporabila chia semena. In je fini.. res. Naslednjič bom dodala malo manj ajdove moke, ker je tak.. ajdov. 😀
čas priprave

15 minut

čas peke

40 minut

število porcij

8

  • 200 g ajdove moke
  • 3 dcl vrele vode
  • 200 g bele moke
  • zavitek suhega kvasa
  • čajna žlička soli
  • 2 žlici chia semen
  • 1,25 dcl mlačne vode
  • ​3 žlice olivnega olja

Z vrelo vodo poparimo ajdovo moko in pustimo, da se malenkost ohladi. 
Pripravimo si belo moko, ki ji dodamo suhi kvas, sol ter 1.5 žlice chia semen in primešamo ajdovi moki. 
Prelijemo z mlačno vodo in oljem in gnetemo. 
Pomokamo in vzhajamo na dvojno velikost.
Testo preložimo na pekač s peki papirjem, posujemo s preostankom chia semen in ponovno pustimo vzhajati na dvojno velikost.
Pečemo 40 minut na 190 stopinjah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.