Kosilo,  Solate

Poletna solata z gobami

To solato naravnost obožujem. Prvič jo je pripravil Matej in od takrat jo večkrat pripravljava, saj ne vzame veliko časa, hkrati pa je ravno pravšnja za vroče poletne dni, ko ni pretirane energije, da bi velik del popoldneva preživeli v kuhinji za štedilnikom. Solati lahko dodate še papriko, mocarelo ali feto, popečene bučke, karkoli imate na voljo v hladilniku.
čas priprave

15 minut

čas peke/kuhe

5 minut/10 minut

število porcij

2

  • 150 g polnozrnatihperesnikov
  • zelena solata
  • 200 g belih šampinjonov
  • 2 paradižnika
  • pesto iz bazilike
  • sol, poper
  • olivno olje
  • balzamični kis
Skuhamo testenine.
Medtem si pripravimo solato in paradižnik, ga solimo in popramo ter pripravimo z oljem in kisem.
Pripravimo si bele šampinjone; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Gobe popečemo na visoki temperaturi; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama.
Ko so testenine kuhane, jih operemo z mrzlo vodo in premešamo s pestom – količina je odvisna od želja.
Dodamo še popečene gobe in vse skupaj dobro premešamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.