Sladice

Pehtranovi kolački z limono in borovnicami

Pehtranovi kolački z limono in borovnicami so nekaj najlepšega in najboljšega, kar sem ustvarila v času svojega čaranja v kuhinji. Limona in pehtran sta že tako dobra prijatelja, ko pa se jima pridruži še borovnica pa skupaj postanejo pravi trije mušketirji. Priporočam, da uporabite tako sveže borovnice kot svež pehtran. Ker so mi ljubi majhni in prisrčni kolački, sem uporabila majhne pekače za pite. Mogoče vas bo priprava kolačkov minila, ko boste videli, koliko časa se jih dela, a ne se ustrašit. V ta čas je vštet tudi čas kuhanja limoninega sirupa. Prepričana sem, da boste nad kolački navdušeni.
 
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

60 minut

čas peke

25 minut

število porcij

8

  • ​1 skodelica sladkorja v prahu
  • žlica pehtrana
  • 1/4 skodelice vode vode
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • 1/4 skodelice sladkorja
  • 100 g borovnic
  • ščepec soli
  • 3/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 skodelica moke
  • 2 čajni žlički pehtrana
  • 2 jajci
  • lupinica 1 limone
  • 1/2 čajne žličke vanilijeve arome
  • 60 g sladkorja
  • 75 g kremnega sira
  • 75 g masla
  • 4 čajne žličke limoninega soka

Pekače namažemo z maslom.
Prižgemo pečico na 150 stopinj. 
Za kolačke najprej dobro zmiksamo maslo, kremni sir, 60 g sladkorja, vanilijevo aromo in limonino lupinico.
Jajci zmiksamo posebej in ju dodamo masi ter še enkrat dobro zmiksamo.
Dodamo 2 žlički pehtrana.
V drugo posodo presejemo moko, pecilni prašek in sol ter suhe sestavine postopoma dodajamo mokrim sestavinam.
Maso prelijemo v pekače, pokapamo s svežimi borovnicami in pečemo 18 minut, dodatnih 5 minut z žar funkcijo.
Medtem, ko se kolački pečejo, si pripravimo limonin sirup: vse sestavine (četrt lončka vode, četrt lončka limoninega soka, četrt lončka sladkorja in žlico pehtrana) damo v kozico, dobro premešamo in pustimo, da počasi zavre. Kuhamo 5 minut in ves čas dobro mešamo, da raztopimo sladkor. Odstranimo pehtran in pustimo počitvati medtem, ko se kolački pečejo.
Pečene kolačke premažemo s sirupom in pustimo, da se malenkost ohladijo. 
Za limonino polivko si pripravimo lonček sladkorja v prahu, ki smo ga presejali in mu dodamo 4 čajne žličke limoninega soka. Premešamo in prelijemo po kolačkih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.