Sladice

Mehiška čokoladna torta

Zakaj točno se torta tako imenuje, nimam pojma. Nekako se mi dozdeva, da bi imel tu kaj veze cimet, a res nisem prepričana. 🙂 Sicer pa je to res ena tako na hitro in enostaven način pripravljena čokoladna tortica. Definitivno je namenjena čokoholikom, sicer je drugi ne bodo marali. 😉 Ni obvezno, ampak zelo priporočam, da mandlje, če imate to možnost, prej popražite. Zakaj? Ker ne samo, da bo stanovanje noro dobro dišalo, tudi torta bo zaradi tega definitivno bolj okusna. Prisežem! 🙂
čas priprave

10 minut

čas peke

45 minut

število porcij

12

  • 3 dcl mleka
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 25 g raztopljenega masla
  • 100 g mandljev
  • ščepec soli​
  • čajna žlička cimeta
  • čajna žlička sode bikarbone
  • 250 g bele moke
  • 2 žlici vanilijevega ekstrakta
  • 120 ml pinjenca
  • 2 jajci
  • 400 g kristalnega sladkorja
  • 170 ml vode
  • 60 g čokolade v prahu
  • 225 g raztopljenega masla
  • ​2 žlici Nutelle

​Prižgemo pečico in jo nastavimo na 180 stopinj.
V kozici raztopimo maslo (25 g), dodamo čokolado v prahu in vodo. Mešamo toliko časa, da se znebimo grudic. Odstranimo iz ognja.
V posodi zamiksamo jajca, sladkor, pinjenec in vanilijevo aromo.
Maslo s čokolado dodamo mokrim sestavinam.
V drugi posodi premešamo suhe sestavine – presejeno moko, sodo bikarbono, cimet in sol. Počasi z metlico primešamo k mokrim sestavinam.
Pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo zmes. Pečemo 50 minut.
Medtem, ko se biskvit ohlaja, pripravimo čokoladno glazuro.
V ponvi ali v pečici prepražimo mandlje.
Ko so prepraženi, jim odstranimo kožico in razdrobimo (vendar ne na preveč drobno).
Segrejemo maslo (225 g), dodamo sladkor v prahu, dobro premešamo in dodamo še čokolado za kuhanje. Primešamo še nutello in mleko.
​Glazuro prelijemo po biskvitu in posujemo s praženimi oreščki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.