Sladice

Hruškov kolač z mandlji

Sosedje so imeli preveč domačih hrušk, jaz pa sem v zahvalo spekla meni najljubši kolač z mandlji. Vonj po vročem kolaču se je hitro razširil in zadišal po celi hiši. Če ne bi imeli na voljo hrušk, jih lahko brez težav zamenjamo tudi z jabolki. Mandlji z moko so fenomenalni, popečeni lističi pa poskrbijo za malce hrustljavosti. Original recept sem našla na spletnem portalu Okusno.je.
čas priprave

15 minut

čas peke

30 minut

število porcij

10

  • 10 manjših hrušk
  • 130 g raztopljenega masla
  • 110 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 75 g moke
  • 75 g mletih mandljev
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 pest mandljevih lističev
  • 2 žlici sladkorja za posutje

Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 stopinj.
Pekač obložimo s peki papirjem.
Hruške operemo in narežemo na manjše kose, ki jih pokapamo z nekaj soka iztisnjene limone.
V manjšo posodo zamešamo moko, mandlje in pecilni prašek.
V drugi posodo zamešamo sladkor skupaj z raztopljenim maslom.
Dodajamo eno jajce po eno in na koncu z metlico primešamo še suhe sestavine.
Zmesi primešamo še hruške.
Prelijemo po pekaču, potrosimo z lističi in sladkorjem.
Pečemo približno 25-30 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.