Sladice

Dvojni čokoladni mafini

Ti dvojni čokoladni mafini so noro dobra čokoladna bomba! Vsekakor niso za tiste, ki se sladkorja na veliko izogibate. Kljub sladkorju, ga iskreno ni tako čutiti, kot dvojno čokolado. S čokolado nisem šparala, narezala sem kar velike koščke, ki so se kasneje stopili v ustih. Recept sem našla na Littlesweetbaker.com in me prav zanima, kaj dobrega se še skriva na tem blogu.
 
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

10 minut

čas peke

15 minut

število porcij

12

  • 2 skodelici bele moke
  • 1 skodelica belega sladkorja
  • 1/2 skodelice kakava v prahu
  • 1 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1/2 skodelice oljčnega olja
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1/2 skodelice kisle smetane
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 150 g temne jedilne čokolade

Vklopimo pečico in jo segrejemo na 205 stopinj.
Pripravimo si pekač za mafine in 12 papirnatih oblekic.
V večjo posodo si pripravimo suhe sestavine – moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
V manjši posodi zamešamo mokre sestavine – olje, sladkor, jajca, mleko, kislo smetano in vanilijev ekstrakt.
Z metlico nežno primešamo mokre sestavine k suhim.
Čokolado narežemo na manjše kose.
Nekaj jo dodamo masi, preostanek bomo dodali na vrh mafinov.
Maso enakomerno porazdelimo po oblekicah, posujemo s preostankom čokolade in pečemo 15 minut.