Priloge

Mlad krompir iz pečice

Sezona mladega krompirja, začinjena z začimbami za žar. Odlično se prileže kot priloga mesu iz žara, lahko pa ga jemo kar samega, skupaj s solato. Krompir, ovit v začimbe bo noro odišavil kuhinjo. 

čas priprave

4 minut

čas peke

30 minut

število porcij

3

  • 0,5 kg mladega krompirja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička začimb za žar
  • vejica svežega rožmarina
  • sol

Krompir dobro operemo pod vodo (ne rabimo ga lupit). 
Vklopimo pečico na 220 stopinj.
Narežemo ga na manjše kose ali četrtine. V posodo damo olje, sol in začimbe ter dobro premešamo, da se vsak košček napoji z mešanico. 
Postavimo v vročo pečico in pečemo približno 25-30 minut. Zadnjih pet minut naj se peče na stopnji 3 za žar.