Priloge,  Testo

Kruhovi cmoki

Domači kruhovi cmoki so mi uspeli odlično, nekaj kroglic je ostalo še za v skrinjo. Mislim, da mi je iz dobljene mase uspelo narediti 16 cmokov v velikosti marelice. Seveda lahko naredimo tudi večje. Kruhove cmoke sem že delala, a s salamo in mi takrat niso tako uspeli. Priprava mi je vzela kar nekaj časa, saj sem se res trudila rezati lepe kocke kruha, prav tako usklajevanje tekočine in moke, da so kroglice prišle najlepše, kar se da. Toliko časa priprave za 5 minut kosila. :). Tokrat sem recept našla na Pinterestu, seveda sem se odločila za najlepši recept. Zraven sem pripravila še odlično gobovo omako, a recept za to v drugi objavi. 😉 
čas priprave

40 minut

čas kuhe

15 minut

število porcij

3

  • 250 g suhega kruha
  • 1 rdeča čebula
  • 50 g moke
  • 2.5 dl mleka
  • 1 jajce
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • sol
  • olivno olje

Rezine kruha narežemo na majhne kocke in jih damo v večjo posodo.
Narežemo čebulo in jo na olivnem olju prepražimo. Dodamo jo h kruhu.
Na drobno narežemo peteršilj in ga dodamo k čebuli in kruhu.
Mleko do mlačnega pogrejemo v mikrovalovki in v njem razžvrkljamo jajce.
Mleko prelijemo po kruhu, dodamo sol in moko ter z rokami premešamo vse sestavine. Če je premokro, dodamo še nekaj moke, če je presuho, dodamo še nekaj mleka.
Oblikujemo majhne kroglice (velikosti marelice) in jih v slani vreli vodi kuhamo med 10 in 15 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.