Prigrizki

Polnjeni slani rogljički

Ne zgodi se velikokrat, da pripravim kvašeno testo. A sedaj, ko sem pri najini pečici našla funkcijo, da lahko z dodatkom pare tudi vzhajam testo, se tega redno poslužujem. Tako vzhajano testo je zares odlično in se da zelo dobro valjati. Tako sem si zaželela polnjene rogljičke, ki so zadišali po celi hiši, hkrati pa so tudi izginili zelo hitro. Sveže pečeni so najboljši. Sploh ni nujno, da jih napolnimo. Lahko bi jih samo okrasili s semeni ali ščepcem naribanega sira, ki bi se lepo zapekel.
čas priprave

60 minut

čas peke

14 minut

število porcij

10

  • 500 g moke
  • 1 kocka svežega kvasa
  • 80 ml vode
  • 180 ml mleka
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • 50 g raztopljenega masla
  • 1 jajce
  • piščančja prsa
  • lahka gauda
  • semena za kruh
Pripravimo si kvasec – kocka kvasa, ščepec soli, rjavi sladkor, žlica moke in nekaj vode. Zmešamo in pustimo vzhajati.
V posodi kuhinjskega robota si pripravimo moko, kateri dodamo mleko in vodo ter primešamo kvasec.
Glede na strukturo testa dodamo moko ali tekočino.
Vzhajamo v pečici z dodatkom pare na 40 stopinj 30 minut.
Vzhajano testo razdelimo na 8 delov in vsakega razvaljamo v krog in zarežemo 8 ali 12 enakih trikotnikov.
Vklopimo pečico na 210 stopinj.
Na trikotnik damo nekaj salame in nekaj sira, zrolamo s širšim koncem proti ožjemu in položimo na pekač s peki papirjem.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s semeni.
Pečemo približno 14 minut oz. ko se rogljički zapečejo in postanejo rahlo rjave barve.

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.