Prigrizki,  Testo

Domači rogljički

Kombinacija šunka-sir. Ali pa morda semena. Karkoli od tega imate doma, lahko porabite za rogljičke, ki lahko v vašem domu zadišijo v nedeljo zjutraj ali pa jih spečete in ob njih uživate v nedeljskem večeru. Nič ni lepšega kot z rogljički razvajati svoje najljubše osebe. Ko se jih lotim, se jih ponavadi lotim čez vikend, ko imam več časa, saj osebno za njih potrebujem tako voljo in čas. 😉 Voljo še posebej zato, ker se hitro ujezim, ko se mi ne zvijajo lepo. Sem kar “Monk” kar se tega tiče. Pomembno je, da hlebčki vzhajajo toliko časa, da podvojijo svojo velikost. 
čas priprave

70 minut

čas peke

10 minut

število porcij

8

  • 1 kg bele moke
  • 2 lončka semen
  • 2 čajni žlički soli
  • 3 žlice belega sladkorja
  • 2 kocki svežega kvasa
  • pol litra mleka
  • 1 jajce
  • 100 g puranjih prs
  • 100 g edamca

Pripravimo kvasec (kvas, ščep sladkorja, ščepec soli, malo vode in malo mlačnega mleka).
V posodo damo moko, olje, sladkor in postopoma prilivamo vzhajani kvas, na koncu pa po občutku še mleko. Vse skupaj zamesimo v gladko in mehko testo ter naredimo 8 majhnih hlebčkov.
Damo jih vzhajati na pomokano krpo. Potem vsak hlebček posebej razvaljamo v krog, katerega razrežemo kot pico na kose (na 8 kosov).
Na vsak trikotnik položimo šunko in sir. Zvijemo jih od širokega dela proti ozkemu.
Zvite rogljičke položimo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Ko so naloženi, jih premažemo z jajcem in posipamo s semeni.
Pustimo jih še malo vzhajati.
Pečemo jih v pečici, katero smo segreli na 190 stopinj, toliko časa, da postanejo lepo rjavi (10-15 minut).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.