Omake

Paradižnikova omaka

Moja skoraj spodletela omaka, ki je nisem delala prvič, a je zaradi skoraj prevelike količine bazilike, postala pesto. 🙂 Vedno jo dobim od atija, ker z njegovo pač ni primerljive. Iz 1.2 kilograma paradižnika sem dobila šest majhnih kozarčkov, ki sem jih pospravila za ozimnico. Ker so kozarčki majhni, bodo ravno pravšnji za omako k testeninam za dve osebi. Zagotovo jo bom uporabila za testenine, saj se jim pesto bolj prileže.
čas priprave

15 minut

čas kuhe

do primerne gostote

število porcij

6

  • 1.2 kg paradižnika
  • sveža bazilika
  • sladkor
  • sol
Paradižnik operemo, ga narežemo na manjše kose in zblendamo.
Prelijemo v lonec in jo na nizki temperaturi kuhamo tako dolgo, da postane gosta.
Vmes dodamo še nekaj nasekljane sveže bazilike, solimo in malo sladkamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.