Kruh,  Testo

Rustikalni kruh

Rustikalni kruh je trenutno kruh, ki se pri nama doma največ peče. Pripravljen je hitro, zmanjka pa ga tudi zelo hitro. Ker ima moja pečica program za vzhajanje, ga vedno kar uporabim, sicer pa lahko testo za kruh normalno vzhajamo dve uri na pultu ali pa v pečici na 40 stopinjah 30 minut z dodatkom vode pod posodo. Rustikalni kruh je izredno hrustljav, sredica pa je mamljivo mehka. Recept za testo sem našla na blogu Ciao Florentina.

* 1 skodelica = 240 ml

čas priprave

35 minut

čas peke

45 minut

število porcij

4

  • 1/2 zavitka instant kvasa
  • 3 skodelice pirine moke
  • ščepec soli
  • 1,5 skodelice mlačne vode

Vse sestavine zamešamo v kuhinjskem robotu.
Postavimo v pečico in vzhajamo s programom “Vzhajanje” – 30 minut na 40 stopinj.
Vklopimo pečico in jo segrejemo skupaj s kamnom (za pico ali kruh) na 230 stopinj.
Ko je kruh vzhajan, ga s pomokanimi rokami oblikujemo v hlebček in postavimo v pečico na vroč kamen.
Pečemo približno 45 minut.