Kruh,  Testo

Pirino polnozrnat kruhek s sezamom brez vzhajanja

Poznate Rudolfa, ne? Iz 24Kitchen. Njegov jezik mi ni najbolj pri srcu, mi je pa všeč njegova kuha. 😉 In za rojstni dan sem prejela njegovo kuharsko knjigo, ki sem si jo tudi želela. Najbolj mi je všeč njegov preprost recept za žemljice, a sem se odločila kar za kruhek, dodala pa sezam in namesto creme fraiche uporabila kislo smetano, ker sem jo ravno morala porabiti. Kruhek sem pekla v pečici z dodatkom pare. Všeč mi je predvsem zato, ker ga ni potrebno vzhajati in porabljati čas še s tem procesom. 🙂 Če boste delali iz te mase žemljice, jih boste dobili 10. 
čas priprave

5 minut

čas peke

25 minut

število porcij

4

  • 450 g pirino polnozrnate moke
  • sol po okusu
  • 1.5 dl mlačne vode
  • 150 g kisle smetane
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 4 žlice sezamovih semen

Segrejemo pečico na 200 stopinj.
V robotu zamešamo suhe sestavine, jim dodamo kislo smetano in mlačno vodo ter zamesimo v gladko testo.
Testo postavimo na peki papir in potisnemo v pečico za 20 minut.

20 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.