Kruh,  Testo

Kruhki brez kvasa iz ponve

Medtem, ko sem pripravljala popolnoma drugo glavno jed, se je na 24Kitchen oglašal Jamie Oliver s svojimi preprostimi recepti. In mimogrede sem ujela, da je pripravljal flatbread oz. ‘ploščat’ kruhek. Ker imam tako preproste recepte zares rada in tovrstni kruhki pridejo vedno prav, sem si recept zapomnila in jih danes pripravila zraven curryja. Odlični, na ponvi pečeni kruhki iz samo štirih sestavin, ki jih lahko porabimo za pomakanje gostih juhic ali indijskih jedi na žlico. Da je v kuhinji neverjetno dobro dišalo, mi ni potrebno posebej omenjat. 
čas priprave

5 minut

čas peke

10 minut

število porcij

2

  • 200 g moke
  • ščepec soli
  • 4 žlice olivnega olja
  • cca 1 dcl vode

Na čistem pultu ali drugi delovni podlogi si pripravimo moko in v njej naredimo jamico.
Solimo, dodamo olje in počasi dodajamo vodo. 
Moko okoli jamice začnemo mešati, da nastane takšna kašasta zmes, potem pa dodajamo preostalo moko od strani.
Vodo ali moko dodajamo po potrebi oz. v takšni meri, da dobimo gladko testo.
Testo razdelimo na štiri enake dele in vsakega razvaljamo na približno 7-8 mm debelo palačinko.
Dobro segrejemo ponev in popečemo kruhke. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.