Kruh,  Testo

Kruh iz pinjenca

V tako hitrem času, kot se je pojedel ta kruh, nismo še nobenega. Če si ga dobro povohal, je dišal skoraj po šmornu, saj mu je sladkobo dodal pinjenec, k mehkobi pa je doprineslo maslo. Mmm… hrustljava skorjica in mehka sredica, ki sem ji dodala še nekaj semen za kruh. Še eno vzhajano testo, ki je uspelo v pečici z dodatkom pare. Kruh, ki bi moral biti sladek, sem spremenila kar v slanega. Komaj čakam, da ga zopet pripravim. Za tiste, ki nimate kombinirane pečice z dodatkom pare, testo vzhajajte 60 minut na pultu, v s krpo pokriti posodi.

* 1 skodelica = 240 ml

čas priprave

40 minut

čas peke

45 minut

število porcij

4

  • 3 in 3/4 skodelice bele moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • nekaj ščepcev soli
  • 1/4 skodelice mrzlega masla, narezanega na kocke
  • 1 jajce
  • 1 in 1/3 skodelice pinjenca

V posodi kuhinjskega robota si pripravimo moko, sodo bikarbono in sol.
Primešamo mrzlo maslo.
V majhni posodici skupaj zmešamo jajce in pinjenec ter postopoma dodajamo moki.
Zamešamo v gladko testo.
Vzhajamo v pečici z dodatkom pare na 40 stopinj 30 minut.
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 205 stopinj.
Testo na pomokani površini še nekajkrat pregnetemo in ga položimo na pekač s peki papirjem.
Pečemo 45 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.