Kruh,  Testo

Indijski naan kruh

Obožujem indijsko hrano. Doma sem pripravila tikka masalo in si zraven zaželela naan kruh. Do sedaj sem najboljšega jedla v restavraciji Namaste, odlična in avtentična restavracija ob Ljubljanici, in tudi po pripravi domačega se to ni spremenilo. Čeprav, če se pohvalim, mi je naan kruh zelo dobro uspel. Ni bil tako masten kot ga pripravijo v restavraciji, a kljub temu odličen. Pravi naan kruh je narejen iz jogurta in ne pinjenca, katerega sem uporabila jaz, pa tudi testo počiva par ur. Moje testo je bilo uporabljeno takoj. Takšen recept sem tudi želela. In našla sem ga kje drugje kot na Kitchen Stories. 🙂 
čas priprave

15 minut

čas peke

5 minut

število porcij

4

  • 110 ml pinjenca
  • 190 ml mleka
  • pol zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • 1 žlica olivnega olja
  • 375 g bele moke
  • 2 stroka česna (ali 1 čajno žličko česna v prahu)
  • 10 g masla

V kuhinjskega robota damo pinjenec, mleko, pecilni prašek, sol, sladkor in olivno olje ter dobro premešamo.
Postopoma dodajamo moko in dobro pregnetemo.
Delovno površino potrosimo z moko in testo še enkrat pregnetemo, razdelimo na manjše koščke in vsakega dobro razvaljamo (testo naj bo debelo največ 2-3 mm).
V kozici raztopimo maslo in mu dodamo strt česen.
Na ogenj ali indukcijo damo ponev, jo dobro segrejemo in nanjo postavimo testo in premažemo z raztopljenim česnovim maslom. Testo obrnemo in namažemo še po drugi strani.
Pečemo približno 2-3 minuti na vsaki strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.