Kruh,  Testo

Hrustljav hlebček iz polente

Še en super recept za kruh, a tokrat iz polente. Takšnega še nisem jedla, je pa zares dober in enostaven za pripravo. Tako kot preostalo testo za kruh, pico ali pekovsko pecivo, sem tudi tega vzhajala v pečici z dodatkom pare. Čas za peko vključuje tudi čas za gretje, tako da pekač samo potisnemo v mrzlo pečico. Na hrustljav hlebček iz polente bi lahko dali tudi sezamova semena ali katera druga. Tokrat sem ga pripravila iz polovičnih sestavin, tako da je nastal res majhen hlebček.

čas priprave

5 minut

čas peke

30 minut

število porcij

4

  • 155 g pšenične moke
  • 35 g ržene moke
  • 35 g polente
  • 5 g ekstrakta za kislo testo Fala
  • 1 čajna žlička suhega kvasa
  • ščepec sladkorja
  • 135 ml vode
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 čajna žlička soli

Vse sestavine zamešamo v gladko testo.
Vzhajamo ga lahko v hladilniku 12 ur ali pa testo v kovinski posodi porinemo v pečico za 30 minut na 40 stopinj, pod pekačem pa nastavimo v lonček nekaj vode, da se testo ne zasuši.
Vzhajano testo damo v poljubno obliko ali poljuben pekač ter pečemo 30-35 minut na 220 stopinjah.