Juhe,  Kosilo,  Priloge

Zdrobovi cmočki

Ker imam doma Bosch parno pečico, se jo res trudim kar se da uporabljat. Veliko več sem jo uporabljala med Timovim začetnim uvajanjem goste hrane, potem pa nanjo kar malo pozabila. A sem brskala po Boschevih receptih in naletela na odlične zdrobove cmočke, ki sem jih zakuhala v korenčkovo juho. Zdrobovi cmočki se v parni pečici niso sprijeli, ravno v tem je tudi čar pečice. Zdrobovi cmočki so odličen nadomestek jušnim kroglicam, ribani kaši, jušnim rezancem … 

čas priprave

20 minut

čas kuhe

15 minut

število porcij

4

  • 250 ml mleka
  • 1 jušna žlica masla
  • ščepec soli
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 1 jajce

V lonec vlijemo mleko in mu dodamo maslo. Solimo ter dodamo muškatni orešček.
Zavremo in do takrat ves čas mešamo.
Znižamo temperaturo in v mleko počasi vsujemo zdrob ter mešamo tako dolgo, da se zmes loči od dna.
Prenehamo s kuhanjem.
Razžvrkljamo jajce in ga primešamo k zdrobovi zmesi.
Iz zmesi oblikujemo cmočke – jaz sem jih oblikovala v kroglice.
Postavljamo jih na luknjičasto posodo za parno pečico.
Na sopari pri 95 stopinjah kuhamo 7 minut.