Kosilo

Udon rezanci s piščancem in zelenjavo v voku

Udon rezanci s piščancem in zelenjavo v voku so okusno in enostavno kosilo, pripravljeno v samo nekaj minutah. Recept sem našla na slavnem Pinterestu, ki je moja zakladnica idej, inspiracij tudi pri hrani. Delala sem točno po receptu, osnovne omake za azijsko hrano imam vedno na voljo, saj se s sojino omako da delati zelo okusne jedi.

čas priprave

10 minut

čas kuhe

10 minut

število porcij

3

  • 1 korenje
  • 1/8 zeljne glave
  • 200 g piščančjih trakcev
  • 2 zavitka udon rezancev

MARINADA ZA PIŠČANCA

  • 2 žlici oyster omake
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • 1 žlica sezamovega olja

Korenje in zelje narežemo na tanke trakce, prav tako piščanca.
Vse sestavine za marinado zmešamo in premešamo s piščancem.
V vok dodamo na olivnem olju korenje in zelje s ščepcem soli in na hitro popečemo.
Dodamo mariniran piščanec in na hitro popečemo še tega.
Udon rezance pripravimo po navodilih iz vrečke.
Vse iz voka poberemo ven in dodamo malo olivnega olja, nato še odcejene udon rezance in 2 žlici vode ter 1 žlico sojine omake. Mešamo minuto ali dve. Dodamo še dve žlici vode in rezance porazdelimo po voku.
V vok vrnemo nazaj zelje, korenje in piščanca.
Na hitro premešamo in postrežemo.