Kosilo

Testenine v gobovi omaki

Preprosto kosilo, ki je pripravljeno v kratem času in s sestavinami, ki jih imamo vedno na razpolago. Najraje testnine pripravljam čez teden, ker so hitro kuhane. Gorčica doda smetani malenkost pikanten in poseben okus, a je zaradi tega toliko boljša. Seveda lahko namesto belih šampinjonov uporabimo druge vrste gob. Jaz ponavadi za gostoto omake dodajam še nariban parmezan, ki je vsekakor dobrodošel.
čas priprave

15 minut

čas peke/kuhe

5 minut/13 minut

število porcij

2

  • 120 g testenin
  • 1 manjša čebula
  • 250 g belih šampinjonov
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 2 čajni žlički gorčice
  • sol
  • poper
Skuhamo testenine.
Pripravimo si bele šampinjone; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Gobe in čebulo popečemo na visoki temperaturi; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama.
Nato v ponev prelijemo smetano za kuhanje, začinimo in dodamo gorčico.
Kuhane testenine odcedimo in jih primešamo gobovi omaki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.