Kosilo

Špinačna lazanja

Lazanjo imava zelo rada, a si jo doma premalokrat privoščiva. V hladilniku sta čakali rikota in sveža špinača in nisem veliko razmišljala, kaj bom iz njiju pripravila. Ker imam novo pečico z možnostjo nastavitev peke jedi, sem uporabila funkcijo “sveža lazanja” in spekla se je sama brez dodatnih nastavitev temperature in časa. Rezultat? Odlična lazanja! Všeč mi je, ker ni “mokra”, pripravljena pa samo v desetih minutah. In ne, listov za lazanjo prej nisem kuhala. 
čas priprave

10 minut

čas peke

35 minut

število porcij

2

  • maslo
  • strok česna
  • timijan
  • 80 g sveže špinače
  • 6 listov za lazanjo
  • 200 ml paradižnikove omake
  • 250 g rikote
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol
  • nariban sir

V ponvi segrejemo maslo in prepražimo česen ter timijan. Dodamo oprano špinačo in rahlo popražimo.
V posodi zamešamo rikoto z jajcem, soljo, muškatnim oreščkom in sokom iztisnjene limone. Primešamo še pripravljeno špinačo.
Zlagamo lazanjo – na dno pekača damo nekaj žlic paradižnikove omake, list lazanje, tretjino špinačne zmesi, paradižnikovo omako, nariban sir, list lazanje in tako vse do vrha, kjer na list lazanje damo nekaj žlic omake in nariban sir.
Pečemo 30 minut na 190 stopinjah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.