Kosilo

Rakci s kvinojo v parni pečici

Glede na trenutno obsedenost s kvinojo, je to eden boljših receptov, ki sem jih delala v najini kuhinji. Navdušena pa sem tudi zato, ker sem lahko za celotno kosilo uporabila parno pečico, ki odlično obdrži okuse. Priprava nam ne vzame veliko časa in medtem, ko se vse kuha v parni pečici, lahko zraven pripravimo še domačo solato. Tudi tokrat se avokado in limeta izkažeta za nujno potrebna, saj so okusi res neverjetno dobri. Vsem, ki imate doma parno pečico, toplo priporočam pripravo tega kosila, saj boste tako navdušeni, da si ga boste želeli delati skoz in skoz in skoz. 🙂

* 1 skodelica = 240 ml

čas priprave

10 minut

čas kuhe

20 minut

število porcij

2

  • 1 šalotka
  • 1/2 čajne žličke ingverja
  • ščepec soli
  • 1/2 čajne žličke čilija v prahu
  • 1/2 čajne žličke paprike v prahu
  • 2 žlici limetinega soka
  • 3 žlice olivnega olja
  • 150 g kozic
  • 1 skodelica (180 g) kvinoje
  • 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
  • 1 avokado
Vklopimo parno pečico na 100 stopinj.
V pekač brez luknjic damo kvinojo in jo prelijemo z jušno osnovo.
Parimo 12 minut na spodnjem vodilu.
Medtem pripravimo marinado za kozice – narežemo šalotko in ji v posodici dodamo še ingver, sol, čili, papriko, limetin sok in olivno olje. Premešamo in dodamo kozice in postavimo v hladilnik.
Ko mine 12 minut, damo kozice z marinado na pekač z luknjicami in postavimo na zgornje vodilo.
Oboje parimo še 8 minut.
Ko se vse skuha, na krožnik damo kvinojo, dodamo kozice in narezan avokado ter stisnemo svežo limeto.

14 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.