Kosilo

Polnjen sladki krompir

Definitivno je ta jed ena boljših, kar sem jih pripravila v svoji kuhinji. Kljub temu, da je bilo kosilo brezmesno, smo se najedli do sitega, saj je za to poskrbel sladki krompir. Okusno, hitre in enostavne priprave, po vrhu vsega pa še izgleda noro dobro! Zraven lahko postrežemo skledo solate, kaj več pa ne potrebujemo. Lahko bi se z zelenjavo tudi malo poigrali in dodali še kaj. Jaz sem se prvič precej držala recepta, ki me sploh ni razočaral. To bo zagotovo še na meniju! 
čas priprave

15 minut

čas peke

60 minut

število porcij

3

  • 3 srednje veliki sladki krompirji
  • 1 manjša konzerva sladke koruze
  • 1 manjša konzerva rdečega fižola
  • 1 kozarec salse
  • 1 žlica sveže iztisnjenega limetinega soka
  • ščepec mlete kumine
  • sol
  • poper
  • ščepec čilijevih kosmičev
  • nariban sir

​Vklopimo pečico na 205 stopinj.
Dobro operemo sladki krompir in ga z malo olivnega olja požulimo med prsti, da ga namastimo.
Na pekač od pečice damo peki papir in krompir ter pečemo približno 50 minut – preverimo z vilico.
Pripravimo si del nadeva – koruzo in fižol odcedimo in operemo. 
V ponev damo fižol in koruzo, prelijemo s salso in dodamo limetin sok, kumino, sol, poper ter čilijeve kosmiče. Malo popečemo, ravno toliko da se vse sestavine povežejo. 
Ko je krompir pečen, mu na vrhu rahlo odrežemo lupino, da lahko z žlico izdolbemo krompirjevo ‘meso’, ki ga v ločeni posodi pretlačimo z vilico.
Krompirju dodamo salso s koruzo in fižolom, premešamo in radodarno nadevamo krompirjevo lupino.
Na vrhu naribamo sir in damo nazaj v pečico ravno za toliko časa, da se sir raztopi – jaz sem uporabila stopnjo žara 3 in pekla približno 4 minute.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.