Kosilo

Polnjen sladki krompir s špinačo in feta sirom

O njam, kako je pa to dobro! Na A Saucy Kitchen sem našla noro dober recept za kosilo. In čeprav je krompir z zelenjavo, je zelo nasitno in zraven ne potrebuješ ničesar drugega. Polnjen sladki krompir s špinačo in feta sirom, kateremu je dodan še bel fižol bi sicer lahko bila priloga tudi kakšnemu žar mesu, ali pa v začetku jeseni zraven sklede sveže nabranega regrata. 

čas priprave

5 minut

čas peke

45 minut

število porcij

3

  • 4 manjši sladki krompirji
  • česen
  • 0.5 kg mlade špinače
  • limonin sok
  • 3 žlice suhih paradižnikov
  • 1 pločevinka belega fižola
  • 1 zavitek feta sira

Vklopimo pečico na 200 stopinj.
Operemo sladki krompir in ga prebodemo z vilico. 
Sladki krompir damo na peki papir in ga v pečico porinemo za cca 45-60 minut (poskusimo z vilico, ali je dovolj mehak).
Medtem si pripravimo nadev – na olivnem olju popečemo drobno nasekljan česen. Dodamo oprano in odcejeno špinačo ter 1 žlico limoninega soka.
Podušimo za cca 3 minute, dodamo suhe paradižnike, fižol, feto in premešamo. 
Ko so krompirji pečeni, jih počez prerežemo (ne do konca) in nadevamo s pripravljenim nadevom.