Kosilo

Polenta z ovčjim sirom, špinačo in popečenimi češnjevimi paradižniki

Hitro pripravljen in okusen obrok, ki res ne vzame skoraj nič časa. Recept je zopet najden na Pinterestu, natančneje na blogu Pinch of Yum, ki ima res slastne recepte. Obrok si lahko pripravimo tudi za malico v službi. Moram pa priznati, da me samo kosilo ni posebej nasitilo in sem kmalu po kosilu že iskala nekaj za pod zob. Mogoče bi lahko zraven dodala še kakšen sočen zrezek v naravnem soku.

čas priprave

10 minut

čas kuhe

10 minut

število porcij

2

  • 8 češnjevih paradižnikov
  • olivno olje
  • strok česna
  • 100 g mlade špinače
  • 1.5 skodelice vode
  • 0.5 skodelice polente
  • 20 g ovčjega sira
  • sol, poper

Operemo paradižnike in jih razpolovimo oziroma narežemo na četrtine. 
Zavremo vodo in ji dodamo polento. Na nizki temperaturi naj se kuha približno do primerne gostote. Tik pred koncem ji dodamo ovčji sir ter sol in premešamo do gladkega.
Medtem paradižnike popečemo na ponvi.
V drugi ponvi si pripravimo tudi olje, na katerem podušimo sesekljan česen, ki smo mu dodali mlado špinačo. Popečemo ravno toliko, da špinača malenkost oveni.
Polento postrežemo takoj, ko je kuhana, dodamo ji še popečene paradižnike in špinačo.