Kosilo

Piščanec z javorjevim sirupom in sladkim krompirjem

Tokrat malo drugačen recept s piščancem. Namesto navadnega krompirja uporabimo sladki, ki je meni osebno tudi boljši. Da je piščanec v tej jedi malo bolj poseben, mu dodamo javorjev sirup, ki zraven zelo dobro paše. Poleg jedi lahko postrežemo še s solato.

čas priprave

10 minut

čas peke/kuhe

10 minut/15 minut

število porcij

2

  • 2 manjša sladka krompirja
  • 200 g mini piščančjih filejev
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • sol, poper

Olupimo, operemo in pripravimo sladki krompir v kosih za kuhanje.
Medtem začinimo piščančje fileje.
V ponvi segrejemo maslo in dodamo piščanca.
Ko je piščanec pečen, ga damo iz ponve in v ponev prilijemo javorjev sirup, ter mešamo nekje 2 minuti (pazimo, da se ne zažge).
Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo v pire.
Na krožnik damo najprej pire, nato fileje in jih prelijemo s karameliziranim javorjevim sirupom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.