Kosilo

Piščančji gyros

Mmm, kako sem bila vesela, ko sem odkrila te Kotanyi gyros začimbe. Meso je zares odličnega okusa, hkrati pa piščanec gyros pripravim takrat, ko moram porabiti kakšno zelenjavo ali pa so tortilije pred rokom. No, to se je zgodilo tokrat in nastalo je super slastno kosilo za dva. 

čas priprave

10 minut

čas peke

5 minut

število porcij

2

  • 4 tortilije
  • 250 g piščančjih prs
  • 2 avokada
  • 1/3 zavitka Kotanyi začimb za gyros
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1/2 paprike

Piščančja prsa narežemo na trakce in jih posujemo z začimbami.
Popečemo v ponvi.
Medtem v mikrovalovki segrejemo tortilije, da bodo tople in mehke.
Narežemo zelenjavo in zdručkamo avokado.
Ko je meso pečeno, tortilijo namažemo z avokadom ter nadevamo z mesom in zelenjavo.