Kosilo

Paradižnikova rižota s popečeno zelenjavo iz pečice

Slastna paradižnikova rižota s svežo zelenjavo. Dodala bi ji lahko še bučko ali jajčevec, a ju nisem imela na voljo. Delala sem s tem, kar sem imela. Kuhinja med kuho res diši, sploh zaradi dodanega paradižnikovega pireja. Ker je riž precej hitro absorbiral tekočino, sem na koncu dodala še nekaj vode, da se je še vedno ravno dovolj skuhal. Rižote sem naredila več, ker sva jo imela še naslednji dan za v službo. Recept sem našla na tujem blogu.
čas priprave

10 minut

čas kuhe

40 minut

število porcij

4

  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 rumena paprika
  • sol, poper

ZA RIŽOTO

  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 220 g riža
  • 1 čajna žlička balzamičnega kisa
  • 250 ml paradižnikovega pireja
  • 500 ml jušne osnove
  • nekaj suhih paradižnikov
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Na pekač damo peki papir in ga obložimo z narezano papriko in razpolovljenimi češnjevimi paradižniki.
Solimo in popramo ter premešamo in pečemo cca 30 minut.
Medtem si na štedilniku pripravimo posodo, v kateri bomo delali rižoto – jaz vedno uporabim vok.
Prepražimo čebulo, dodamo česen in pokuhamo še kakšno minuto.
Dodamo opran riž, balzamični kis in olje ter mešamo nekaj sekund.
Dodamo tretjino pireja in tretjino jušne osnove, premešamo in dodajamo, ko riž vse ‘popije’.
Nekje po 30 minutah dodamo narezane suhe paradižnike in popečeno zelenjavo iz pečice.
Kuhamo še 5 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.