Kosilo

Paella z repki kozic in sipo

Ne vem, zakaj sem tako dolgo odlašala s pripravo paelle, ko pa je ta paella z repki kozic in sipo tako preprosta in odlična. Gre za špansko jed, katere osnovna sestavina je riž, nato pa mu dodajaš različne dodatke. Jaz sem se odločila za kozice, sipo in grah. Recept zanjo sva našla na 24Kitchen in jo pripravila še isti dan. Po kozice sva šla kar v Eurospin, v katerega sicer ne zahajam, a te ogromne kozice so res odlične. 

čas priprave

15 minut

čas kuhe

30 minut

število porcij

2

  • 200 g kozic (očiščenih)
  • 1 strok česna
  • ščepec mlete rdeče paprike
  • sol, poper
  • nekaj olivnega olja
  • polovica čebule
  • 100 g arborio riža
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • ščepec kajenskega popra
  • 60 ml suhega belega vina
  • 1 konzerva (200 ml) paradižnikove pulpe
  • 2 dcl jušne osnove z dodano ribjo omako
  • 75 g zamrznjenega graha

Najprej mariniramo kozice s česnom, mleto papriko, poprom in olivnim oljem.
Nasekljamo čebulo in jo pražimo nekje 5 minut, dokler se ne zmehča. 
Dodamo riž, kurkumo, kajenski poper in mleto papriko. Kuhamo tri minute, nato prilijemo vino in pokuhamo še za kakšno minuto.
Dodamo paradižnikovo pulpo in ribjo osnovo. Pustimo vreti 15 minut in med tem časom nič ne mešamo.
Dodamo marinirane kozice, nekaj narezane sipe in grah.
Vremo še 5 minut in postrežemo.