Kosilo

Morski sadeži v paradižnikovi omaki in maslena polenta

Obožujem morske zadeve, obožujem atijevo domačo paradižnikovo omako in obožujem polento. Sploh z dodatkom masla in parmezana. Mmm! In zakaj ne bi vse združila v odlično in okusno kosilo, ki je pripravljeno v hitrem času. Ker imam paradižnikovo omako vedno na zalogi, je takšno kosilo lahko hitra rešitev, ko nimam časa za kuho. Uporabim zamrznjene morske sadeže, ki jih prej odtalim ali prelijem z vročo vodo in popivnam s papirnatimi brisačkami, da med pripravo ne spuščajo preveč vode.
čas priprave

5 minut

čas kuhe

20 minut

število porcij

2

  • 2.5 dl paradižnikove omake
  • 200 g morskih sadežev
  • mogoče kakšno žličko sladkorja
  • 3 lončki vode
  • 1 lonček polente
  • 15 g masla
  • 30 g parmezana

Popečemo morske sadeže in v isto ponev prelijemo paradižnikovo omako, mogoče ji dodamo kakšno žličko sladkorja.
Medtem pripravimo polento po navodilih iz vrečke.
Ko je pripravljena, ji dodamo maslo in parmezan ter dobro premešamo.