Kosilo

Morski sadeži v paradižnikovi omaki in maslena polenta

Obožujem morske zadeve, obožujem atijevo domačo paradižnikovo omako in obožujem polento. Sploh z dodatkom masla in parmezana. Mmm! In zakaj ne bi vse združila v odlično in okusno kosilo, ki je pripravljeno v hitrem času. Ker imam paradižnikovo omako vedno na zalogi, je takšno kosilo lahko hitra rešitev, ko nimam časa za kuho. Uporabim zamrznjene morske sadeže, ki jih prej odtalim ali prelijem z vročo vodo in popivnam s papirnatimi brisačkami, da med pripravo ne spuščajo preveč vode.
čas priprave

5 minut

čas kuhe

20 minut

število porcij

2

  • 2.5 dl paradižnikove omake
  • 200 g morskih sadežev
  • mogoče kakšno žličko sladkorja
  • 3 lončki vode
  • 1 lonček polente
  • 15 g masla
  • 30 g parmezana

Popečemo morske sadeže in v isto ponev prelijemo paradižnikovo omako, mogoče ji dodamo kakšno žličko sladkorja.
Medtem pripravimo polento po navodilih iz vrečke.
Ko je pripravljena, ji dodamo maslo in parmezan ter dobro premešamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.