Kosilo,  Solate

Mehiška solata s kozicami in avokadom

Hitro pripravljena osvežilna solata, ki je odlična v poletnih dneh. Ker z njo res nimamo veliko dela, si jo lahko pripravimo čez teden tako za kosilo kot večerjo. Lahko pa jo pripravimo tudi en dan vnaprej in jo naslednji dan uživamo v službi. Recept sem zopet našla na mojem ljubem Pinterestu in ker je solata izgledala tako pisana, sem jo morala takoj poskusiti!
čas priprave

5 minut

čas peke

2 minuti

število porcij

3

  • 200 g očiščenih kozic
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • ščepec mlete kumine
  • ščepec česna v prahu
  • ščepec mletega origana
  • ščepec čilija v prahu
  • nekaj listov zelene solate
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 majhna konzerva sladke koruze
  • 1 majhna konzerva fižola
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 1 avokado
  • sveže iztisnjena limeta
  • olivno olje
Pripravimo si kozice in ji dodamo mešanico začimb – sol, poper, kumina, česen v prahu, mleti origano in čili v prahu.
Popečemo na olju cca 2 minuti.
V skledo si pripravimo natrebljeno zeleno solato, narezan paradižnik, narezano čebulo, opran fižol in koruzo ter kozice.
Prelijemo z limetinim sokom in oljem.
Postrežemo z avokadom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.