Kosilo

Mariniran piščanec s kvinojo in mangovo salso

Ne glede na to, da v salsi manjkata rdeča paprika in avokado, ki ju žal nisem imela na voljo, je bilo kosilo neverjetno okusno. Kvinoja je moj novi nadomestek riža, ki jo lahko vključimo kamorkoli kot prilogo ali glavno sestavino. Marinada da piščancu super okus, sočen mango pa celotni jedi daje pikico na i. Hitro pripravljeno, preprosto in zares okusno kosilo.
čas priprave

20 minut

čas kuhe

10 minut

število porcij

2

  • 200 g piščančjih prs
  • kvinoja za dve osebi
  • 1 mango
  • 1 manjša rdeča čebula
  • mleta rdeča paprika
  • sol in poper

MARINADA ZA MESO

  • 60 ml + 1 žlica sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 40 ml + 1 čajna žlička olivnega olja
  • 30 ml + 2 žlici sveže iztisnjenega limetinega soka
  • 1/2 čajne žličke limetine lupinice
  • 1 čajna žlička medu
  • ščepec mlete kumine
  • 1 žlica sojine omake
  • 1/2 stroka česna
  • nekaj vejic svežega peteršilja
Pripravimo si vse sestavine za marinado mesa.
Narežemo meso in ga damo v marinado.
Medtem skuhamo kvinojo.
Segrejemo ponev in popečemo piščanca.
Za mangovo salso narežemo mango na manjše koščke, prav tako rdečo čebulo in temu dodamo še žlico pomarančnega soka, čajno žličko olja, 2 žlici limetinega soka, nekaj limetine lupinice in malo čilija v prahu.
Ko sta kvinoja in piščanec pripravljena, ju postrežemo s salso.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.