Kosilo,  Omake,  Priloge

Lečina bolognese omaka

Rada preizkušam nove recepte, sploh pa v svoji novi kuhinji. In že nekaj časa govorim tudi o bolognese omakiiz leče, ker sem si jo zares želela preizkusiti. Odlična! Naslednjič bom zares skuhala rdečo lečo, ki jo tokrat nisem imela, saj se mi zdi, da se lepše vmeša v omako. Omaka je super, kokosovo mleko jo naredi ravno prav kremasto. Naredila sem jo v večji količini, saj sem jo želela imeti za kosilo še naslednji dan.
 
* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

15 minut

čas kuhe

30 minut

število porcij

3

  • 150 g zelene leče
  • 1 korenček
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 4 sušeni paradižniki
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • 2 pločevinki paradižnikove pulpe
  • 1 čajna žlička posušene bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1 čajna žlička kokosovega sladkorja
  • sol, poper
  • četrt skodelice kokosovega mleka
Skuhamo lečo po navodilih iz embalaže.
Naribamo korenček in ga skupaj s čebulo, česnom in sušenim paradižnikom prepražimo v ponvi.
Dodamo kuhano (odcejeno in oprano!) lečo ter malo pokuhamo.
Dodamo pasto, pulpo in začimbe.
Kuhamo 15 minut.
Medtem skuhamo testenine.
Preden je omaka kuhana, dodamo kokosovo mleko in dobro premešamo.

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.