Kosilo

Kruhovi cmoki v gobovi omaki

Odlična gobova omaka, postrežena s kruhovimi cmoki, ki sem jih pripravila sama. V omako sem dodala polsuhi sauvignon in ga prav tako postregla tudi zraven kosila. Uporabila bi lahko več vrst gob, a jih v najbližjem Mercatorju žal ne dobim, zato sem uporabila standard – bele šampinjone. Če imate na razpolago, uporabite še shiitaki gobe.
čas priprave

10 minut

čas kuhe

10 - 15 minut

število porcij

2

  • 1 manjša rdeča čebula
  • 250 g belih šampinjonov
  • 1 žlica moke
  • 0.5 dl belega vina
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • sol
  • poper

Bele šampinjone obrišemo z brisačko in jih narežemo; gob ne umivamo, ampak jih samo obrišemo s papirnato brisačko, saj bodo drugače mokre, izpustile bodo ogromno vode in izgubile bodo okus.
Segrejemo olje in prepražimo čebulo. 
Dodamo gobe in jih na visoki temperaturi popečemo; jaz si vedno pomagam z dvema kuhalnicama
Po gobah potrosimo moko, zalijemo z vinom in zavremo. Vmes dobro premešamo, da od moke ne nastanejo grudice.
Zmanjšamo ogenj in primešamo smetano za kuhanje. 
Začinimo in dodamo še na drobno narezan peteršilj.
Prelijemo po kruhovih cmokih. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.