Kosilo

Krompir in piščanec iz pečice

Ko se nam ne da mazati preveč loncev, je tole kosilo odlična izbira. Vse vržemo v pekač in pečemo vsaj eno uro, medtem občasno premešamo in za jed ne rabimo pretirano skrbeti. Zraven si pripravimo še skledo solate in kosilo je končano.
čas priprave

15 minut

čas peke

75 minut

število porcij

2

  • 250 g piščančjih filejev
  • 2 srednje velika krompirja
  • 3 korenčki
  • 4 stroki česna
  • 2 mladi čebuli
  • sol, poper
  • sladka paprika v prahu
  • vejice svežega timijana

Vklopimo pečico in jo segrejemo na 190 stopinj.
Meso speremo pod tekočo vodo in fileje obrišemo s papirnato brisačko.
Krompir narežemo na manjše kose, prav tako korenček.
Solimo, popramo, posujemo s sladko papriko.
Prelijemo z malo olivnega olja in premešamo.
Dodamo še svež timijan in pečemo 1 uro in 15 minut, oziroma tako, da je krompir pečen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.