Kosilo,  Malica,  Testo,  Večerja

Klasična pica

Če bom kdaj govorila o zvestobi do recepta za pico, potem je ta zagotovo med njimi. Testo za klasično pico po receptu Jamie Oliverja. Testo res ne razočara. Pica s hrustljavo skorjico in okusno ter mehko sredico. To je point vsake pice, če se vpraša mene. 😉 In to pico sem pripravila čisto na klasični način – prsa (namesto šunke, ker jih imam raje), sir in gobe. Voila! Seveda je nadev odvisen od želja posameznika, point tega je predvsem v testu. Da iz pečice še bolj zadiši, lahko že v samo testo zamešamo nekaj origana ali mešanice za pico. 
čas priprave

80 minut

čas peke/kuhe

20 minut

število porcij

2

  • 0.5 kg bele moke
  • zavitek suhega kvasa
  • 3 ščepci soli
  • 3 dcl mlačne vode
  • čajna žlička rjavega sladkorja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 dcl paradižnikove omake
  • 10 dkg puranjih prs
  • 20 dkg sira edamca
  • 80 g šampinjonov
  • 3 ščepci origana
  • nekaj listov bazilike za dekoracijo

V robot si najprej pripravimo moko, ki ji dodamo sol, suhi kvas in sladkor.
V posodico damo mlačno vodo in primešamo olivno olje ter mešanico prelijemo k suhim sestavinam.
Mesimo do gladke zmesi.
Posodo s testom pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
Vklopimo pečico na 210 stopinj.
Pripravimo si pekač, na katerega damo testo, ki smo ga prej razvaljali na pomokani površini.
Testo premažemo s paradižnikovo omako, nanjo položimo rezine puranjih prs, na kolobarje narezane šampinjone in naribamo sir.
Pečemo 15 minut, nato pa še 5 minut z vklopljeno funkcijo “žar”.
Ko je pica pečena, ji dodamo sveže liste bazilike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.