Kosilo

Hrustljava cvetača in čičerika z avokadovo kremo

Okusno in malo drugače pripravljeno kosilo oziroma večerja. Kljub temu, da je vsak dobil po en obložen kruhek, smo se res nasitili, saj je čičerika znana po tem. Kruhke sem pripravila po receptu Jamie Oliverja in jih od takrat pripravljam za vsako priložnost. Seveda pa bi lahko uporabili tudi tortilije. Miks garam masale in čilija v prahu je ravno pravšnji, rahlo pekočino pa pomiri avokadova krema in grški jogurt. 
čas priprave

15 minut

čas peke

15 minut

število porcij

4

  • 1 cvetača
  • 2 manjši konzervi čičerike
  • 2 čajni žlički čilija v prahu
  • 2 čajni žlički garam masale
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • olivno olje
  • sol in poper
  • ​4 kruhki
  • grški jogurt

AVOKADOVA KREMA

  • 2 avokada
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici vode
  • pest svežega peteršilja
  • sol
  • čajna žlička kumine
  • sok sveže iztisnjene limete
Vklopimo in segrejemo pečico na 210 stopinj.
Cvetačo narežemo na majhne cvetke, operemo, odcedimo in dobro popivnamo s papirnato brisačko.
Čičeriko operemo, odcedimo in dobro popivnamo s papirnato brisačko.
Pripravimo si pekač s peki papirjem in nanj porazdelimo cvetačo in čičeriko.
Pokapamo z olivnim oljem.
Čili, garam masalo, kajenski poper, sol in poper zmešamo in potrosimo po čičeriki in cvetači. 
Premešamo in damo v pečico za 20 minut.
Premešamo in ponovno pečemo 20 minut.
Medtem si pripravimo avokadovo kremo – vse sestavine dobro zmeljemo v blenderju in postavimo v hladilnik.
Pripravimo si kruhke.
Kruhke premažemo z avokadovo kremo, obložimo s čičeriko in cvetačo.
Dodamo zvrhano žlico grškega jogurta. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.