Kosilo,  Malica,  Zajtrk

Fritaja s šparglji

Kakšna barvna poslastica je ta fritaja s šparglji! Tako pisana in tako slastna. V receptu bi lahko uporabili tudi črne olive, suhe paradižnike, pripravili bi jo lahko tudi brez salame. Recept je načeloma za 4 osebe, a ker sva to jedla kot samostojno jed, sva si zraven pripravila še skledo solate in jo zmazala kar sama. Naj omenim, da pekač potisnemo v mrzlo pečico, saj je to zopet eden izmed receptov najine pečice Bosch, ki je lahko vodena preko HomeConnect aplikacije na telefonu.

čas priprave

10 minut

čas peke

30 minut

število porcij

2

  • 1 rdeča čebula
  • 100 g salame (kakršnekoli)
  • 200 g špargljev
  • 20 g oliv
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 8 jajc
  • 2 čajni žlički gorčice s semeni
  • sol, poper

Najprej narežemo čebulo.
Salamo narežemo na trakove.
Operemo, olupimo in narežemo šparglje na približno 2-3 cm dolge koščke.
Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine.
Segrejemo ponev in vanjo dodamo čebulo, salamo ter šparglje in malenkost popečemo.
Primešamo še olive.
Medtem si pripravimo okrogel pekač in ga namastimo. 
Zamešamo jajca, gorčico in začinimo.
V pekač damo popečeno zelenjavo in malo porazdelimo, nato čez vlijemo jajca in dodamo še češnjeve paradižnike.
Pečemo 30 minut na 190 stopinjah.