Kosilo

Džuveč riž

To je recept za najbolj enostaven džuvež riž! Če se nam mudi, nimamo ideje, potem ta recept pride prav. Pripravimo lahko tudi verzijo s koščki piščančjega mesa, seveda pa lahko džuveč postrežemo kot prilogo. Midva vedno jeva zraven samo še solato in je to več kot dovolj. V času sezone seveda uporabimo svežo zelenjavo iz vrta.

čas priprave

5 minut

čas kuhe

30 minut

število porcij

2

  • 1 majhna čebula
  • 1 skodelica riža
  • 3 skodelice vode
  • 2 skodelici zamrznjene zelenjave
  • 1 zelenjavna kocka
  • sol, poper

Na olivnem olju prepražimo čebulo.
Dodamo opran riž, zamrznjeno zelenjavo in jušno kocko.
Zalijemo z vodo.
Premešamo, pokrijemo s pokrovom in pustimo kuhati približno pol ure (odvisno od riža).
Vmes narahlo premešamo in poskusimo ter po potrebi solimo in popramo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.