Kosilo

Bučkini polpeti

Sezona bučk je vsako leto v polnem razcvetu, zato verjetno vsi, ki imate bučke na vrtu pripravljate tole jed. Bučkini polpeti so v poletnih dneh še posebej popularni, saj so pripravljeni hitro in enostavno, zraven pa lahko postrežemo samo še solato. Jaz sem zraven pripravila samo narezan domač paradižnik. Ker pecilnega praška nisem imela, sem uporabila sodo bikarbono, ki se je prav tako izkazala za dober nadomestek.

čas priprave

15 minut

čas peke

10 minut

število porcij

4

  • 1 velika bučka (cca 700 g)
  •  40 g naribanega parmezana
  • nekaj vejic svežega  timijana
  • sol, poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 2 jajci
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Olupimo bučko ter jo naribamo. Dobro odcedimo čez cedilo.
Naribani bučki dodamo parmezan, timijan, sol, poper, muškatni orešček in jajce.
Dobro premešamo in dodamo še moko ter sodo bikarbono.
Ponev dobro segrejemo in nanjo dodajamo maso za polpete – 2 zvrhani žlici.
Na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.