Kosilo

Bolognese testenine

Tokrat pa navadna bolognese omaka z mletim mesom. Meso mi je ostalo od druge jedi in sem ga porabila na najbolj enostaven način. Omaka je tudi pripravljena hitro, lahko pa jo naredimo v večjih količinah, da jo imamo še za naslednji dan ali jo shranimo v zamrzovalnik za naslednjič, ko ne vemo, kaj bi jedli za kosilo.
čas priprave

5 minut

čas kuhe

30 minut

število porcij

2

  • 250 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 0.5 l paradižnikove omake
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • sol, poper
  • 1-3 čajni žlički rjavega sladkorja
  • 200 g testenin
Prepražimo čebulo.
Dodamo nariban korenček.
Dodamo meso in ga prepražimo ter začinimo.
Prelijemo s paradižnikom in ko zavre, dodamo sladkor. Pusti, da se kuha 20 minut.
Medtem skuhamo testenine.

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.