Juhe

Zeljna juha

Domača zeljna juhica, ki ji dodamo še ogromno druge zelenjave, paše v hladnejših dneh, da nas malenkost pogreje. Priprava res ni nič posebnega, vseeno pa sem recept zanjo našla na blogu Delish. Ker imava čez cesto kmetijo, na kateri prodajajo zelenjavo, si lahko takšno juhico privoščiva večkrat.

* 1 skodelica = 240 ml
čas priprave

15 minut

čas kuhe

30 minut

število porcij

8

  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 steblo zelene
  • 1 konzerva belega fižola
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici timijana
  • 4 skodelice jušne osnove
  • 2 skodelici vode
  • polovica zeljne glave
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • sol, poper

Pripravimo si vso zelenjavo.
V loncu na nekaj segretega olivnega olja damo čebulo, korenček, zeleno in začinimo s soljo in poprom. 
Pražimo nekje 5 minut, da se zelenjava omehča. 
Dodamo fižol, česen in timijan in zalijemo z jušno osnovo ter vodo in zavremo.
Dodamo narezane paradižnike in nasekljano zelje in kuhamo, dokler ni zelje mehko.