Juhe

Zelenjavna juha z lečo

V hladilniku je zopet polno zelenjave, ker imam velikokrat moment, da jo nabavim v velikih (prevelikih za naju) količinah in potem več ne vem, kaj naj z njo. Zato sem se domislila preproste zelenjavne juhice, dodala sem ji le lečo ter ugotovila, da je izpadla precej dobro. Juhe je dovolj za štiri osebe, jaz pa sem si jo shranila ter dala v skrinjo še za drugič. 
čas priprave

20 minut

čas kuhe

20 minut

število porcij

4

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši por
  • 1 velik korenček
  • 2 manjša sladka krompirja
  • 1 manjša pločevinka leče
  • 2 lovorova lista
  • sol in poper po okusu
  • cca 0.5 do 0.7 l zelenjavna jušne osnove
  • 1 paradižnik

Najprej si pripravimo vso zelenjavo in jo narežemo na majhne koščke.
Na olivnem oljunajprej dušimo čebulo, česen, por in korenček.
Dodamo lečo in sladki krompir, lovorov list in zalijemo z jušno osnovo.
Na nizkem ognju kuhamo, dokler se korenček ne zmehča in v lonec dodamo še paradižnik, narezan na majhne koščke ter odstranimo lovorov list.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.